Tue. Nov 30th, 2021

Dezbaterea ”Tineri lucratori pentru Europa”

2 min read

Centrul de Informare Europe Direct Vaslui, din cadrul Consiliului Județean Vaslui, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, organizează, pe data de 12 noiembrie 2020, de la ora 13.00, dezbaterea online „Tineri lucrători pentru Europa”, desfășurată în cadrul Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale, prin intermediul platformei WEBEX.
La 10 ani de la izbucnirea crizei financiare, ce a dus la o creștere alarmantă a șomajului și într-un context dificil socio-economic, provocat de pandemia COVID, tinerii se confruntă în continuare cu dificultăți majore pe piața forței de muncă. Din acest motiv, Uniunea Europeană, în cadrul priorității “O economie în serviciul cetățenilor”, investește zeci de miliarde de euro în favoarea planului de redresare pentru tineri.
Astfel, Comisia Europeana se concentrează pe consolidarea educației și formării, pe promovarea ocupării forței de muncă în rândul tinerilor, pe asigurarea unor condiții de muncă echitabile și pe îmbunătățirea accesului la protecție socială pentru toți, deoarece tinerii sunt generația următoare și merită toate oportunitățile necesare pentru a-și dezvolta întregul potential și pentru a modela viitorul continentului European.
Pentru a sprijini eforturile Comisiei Europene, dezbaterea are scopul de a veni în sprijinul tinerilor din județul Vaslui în vederea dezvoltării competențelor de care au nevoie pentru a deveni activi pe piața forței de muncă, prin promovarea oportunităților create de UE pentru ucenicie, antreprenoriat și implementarea învățământului dual, a locurilor de muncă solicitate de piața muncii din Europa, a facilităților lucrătorilor din spațiul European, învățământului dual în România.
Dezbaterea va oferi un spaţiu de dialog între reprezentanți ai agenților economici, ai școlilor profesionale și liceelor tehnologice, ai serviciului EURES, ai autorităților locale și instituțiilor publice ce fac parte din comisiile ce stabilesc planurile de școlarizare funcție de cerințele pieței muncii.
Ne-ar face plăcere să vă avem alături la acest eveniment, iar, dacă veți avea disponibilitate să participați, vă rugăm să ne comunicați o adresă de e-mail validă la care să vă trimitem detaliile pentru înregistrare pe ptlatforma pe care va avea loc dezbaterea – Webex.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.