Wed. Aug 4th, 2021

Comercianții vasluieni, la limita răbdării!

2 min read

Piețele din Vaslui au rămas deschise. Municipalitatea a luat măsuri fără precedent. Au fost scoase geamuri, s-au făcut trasee speciale pentru fiecare sector, s-au alocat forțe importante din Poliția Locală, pentru a dirija cumpărătorii în aceste zile agitate.
Asociația Piețelor din România a făcut încă un apel către guvernanți, un apel la normalitate și la redeschiderea piețelor.
Asociația Administratorilor de Piețe din România a facut următoarele precizări:

”Piețele agroalimentare au fost deschise pe tot parcursul anului și nu a fost înregistrat niciun focar de infecție. De la începutul pandemiei, inclusiv în perioada sărbătorilor Pascale, când măsurile erau mult mai drastice, activitatea din piețe s-a putut desfășura fără a afecta în vreun fel comercializarea produselor. Administratorii de piețe au fost în continuă colaborare cu organele de control, tocmai pentru a preveni răspândirea virusului. Acolo unde a fost cazul, individual, au fost implementare măsuri suplimentare. In unele piețe din țară au fost relocate mesele/tarabele, pentru a se asigura distanța socială dintre culoare. Tot pentru respetarea distanței sociale au fost relocați producătorii la alte mese, piețele au fost dezinfectate periodic, s-au creat circuite speciale de intrare-ieșire, personal suplimentar care asigura respectarea tuturor măsurilor.
Atât producătorii agricoli, cât și comercianții care își desfășoară activitatea în piețe s-au adaptat și au respectat măsurile impuse.
Activitatea piețelor agroalimentare în spații închise se poate desfășura în continuare cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Propunerea Asociației Administratorilor de Piețe din România este ca analiza de închidere a piețelor agroalimentare din spații închise să se facă în urma unei analize cu autoritățile publice locale, iar măsurile restrictive să fie luate doar acolo unde este cazul”.
Asociația Administratorilor de Piețe din România este o asociație care reunește 35 de entități membre (instituții și societăți comerciale) din întreaga țară.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.