Tue. Nov 30th, 2021

Cadrele didactice striga la unison:

1 min read

”Învățământul online este o mare prostie!”

Statisticile oficiale arată că între 20 și 40% dintre elevii din România nu au acces la internet. Printre cele mai mari rate a lipsei de internet, cu efecte nefericite în noile condiții de predare, este în județul Vaslui, cu zeci și zeci de sate unde nici nu există semnal la mobil. Cadrele didactice vasluiene, la fel ca mulți altele din țară, s-au trezit dintr-o dată cu ore în sistemul online, în fața unor elevi care nici nu au tablete sau smartphone-uri. Din acest motiv mulți se plâng că nu intră decât 5, 6 elevi la o oră de curs online, uneori chiar niciunul, dacă vorbim de sate îndepărtate..
În ultimele zile autoritățile din Educație au pus în fața elevilor o declarație pe proprie răspundere că nu vor înregistra sau distribui cursurile online la care participă. Această declarație pe proprie răspundere a cunoscut două forme, în decurs de doar câteva zile.
Într-o primă formă părinții și elevii „se obligau” să nu înregistreze în niciun fel activitățile didactice desfășurate online și nici să le distribuie, pentru ca, mai apoi, să se revină asupra ei, interdicția vizând doar partea de distribuire, fără a avea acordul profesorului care susține cursul.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.