Sun. Jun 20th, 2021

Silvicultorii și culegătorii din județ au recoltat 100 tone de măceșe

1 min read

În ciuda perioadei de criză sanitară provocată de pandemia de coronavirus, Direcția Silvică Vaslui și-a realizat planul și în această toamnă, în ceea ce privește recoltarea fructelor de pădure. Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui, a precizat că în urma campaniei de recoltare s-au strâns 100 tone de măceșe.
Fructele de pădure ecologice culese în județul Vaslui ajung în țări precum Germania, Franța sau Spania. După procesare, produsele alimentare, cosmetice și farmaceutice ajungă în țări din toată lumea.
În primăvara acestui an Directia Silvica Vaslui a livrat unor agenți economici pe piața internă și o cantitate totală de 50 tone de plante medicinale uscate. Marfa a fost achiziționată de la persoanele fizice care au participat la culesul plantelor. Este vorba despre floare de tei, floare de soc și păducel.
Pentru a realiza activitatea de recoltare directia vasluiana este certificată BIO de către SC Ecoinspect Cluj, firmă atestată internațional, iar toate produsele livrate către firmele farmaceutice sunt culese din zone nepoluate. Astfel, plantele medicinale culese în județul Vaslui se încadrează în rândul produselor naturale ecologice.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.