Wed. May 12th, 2021

Fabricile din Huși care lucrează în sistem lohn, lovite sever de pandemie

1 min read

Pandemia de coronavirus afectează tot mai mult economia județului Vaslui. În municipiul Huși, fabricile de îmbrăcăminte și încălțăminte care lucrează cu partenerii străini au probleme în ceea ce privește aprovizionarea cu materie primă, precum și cu exportul produsului finit. În consecință, firmele au fost nevoite să apeleze la concedieri, iar perspectiva apropiată nu este încurajatoare.
Firmele s-au închis sau cel puțin au concediat masiv din cauza blocării aprovizionării cu materii prime și a exportului produsului finit.
Potrivit datelor Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, în anul 2023, județul Vaslui va avea o rată a șomajului de 7,6%. În aceeași perioadă, situația privind rata șomajului din Regiunea Nord-Est va fi următoarea: Bacău – 4,6%, Botoșani – 2,5%, Iași – 2,2%, Neamț – 3,8%, Suceava – 4,4%.
Conform principalilor indicatori economico–sociali în profil teritorial până în anul 2023, Vasluiul va avea cea mai mare rată a șomajului din România, fiind urmat la distanță de județele Dolj – 6,3%, Buzău – 6,4% și Teleorman – 6,8%.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.