Tue. Nov 30th, 2021

Pregătiri intense pentru iarnă

1 min read

Direcția Silvică Vaslui și operatorii economici care exploatează suprafețe de pădure vor scoate în această iarnă pe piață 130.000 metri cubi de lemne de foc. DS Vaslui va valorifica materialul lemnos prin intermediul ocoalelor silvice, în timp ce firmele private vor comercializa lemnul provenit din exploatațiile forestiere.
Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, din toamna anului trecut a început să funcționeze o mașina de despicat lemne, montată la depozitul de la Brodoc. Instalația a costat circa 120.000 de euro și are capacitatea de a despica lemnul mare adus direct din pădure. La cererea clientului lemnele pot fi trasportate la destinație sau pot fi ridicate direct de la depozitul de la Brodoc.
Anul trecut, lemnul de esență tare despicat și transportat acasă la client a fost 480 lei/metrul cub, iar lemnul despicat cumpărat direct de la depozit s-a vândut cu un preț de 430 lei/metrul cub. Lemnul despicat de esență moale transportat la cilent a costat 350 lei/metrul cub, iar cel despicat care se achiziționează de la depozit a avut un preț de 300 lei/metrul cub.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.