Sun. Jun 20th, 2021

Comandamentul pentru deszăpezire a intrat în acțiune

2 min read

Consiliul Județean Vaslui se pregătește pentru acțiunea de deszăpezire a drumurilor județene. În prima ședință a comandamentului pentru deszăpezire s-a stabilit planul minimal de acțiune pe termen scurt. Autoritățile au în competență deszăpezirea unui număr de 1.000 kilometri de drumuri, la care vor participa circa 100 de utilaje. Pentru acțiunea de deszăpezire mai este nevoie de 4.300 tone de nisip și 50 tone de sare.
La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc prima ședință de lucru a Comandamentului județean de coordonare a activității de intervenție pentru deszăpezire și combaterea poleiului pe drumurile județene în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021.
Sedința a avut loc din dispoziția președintelui CJ-ului.
La prima întâlnire s-a discutat despre numărul de kilometri care trebuie deszăpeziți, care sunt stocurile de nisip, sare, care este starea utilajelor, precum și legătorile cu prestatorii de servicii.
În acest an, la nivelul județului Vaslui se vor monta 8 kilometri de parazăpezi, lucrările de deszăpezire urmând să se desfășoare pe circa 1.000 kilometri de drumuri județene.
In activitatea de deszăpezire sunt implicate și UAT-urile pe unde trec drumurile județene. În lucrările de deszăpezire sunt implicate aproximativ 100 de utilaje de deszăpezire, în timp ce necesarul de nisip este de 4.300 tone și 50 tone de sare.
Exista drumuri pe care activitatea de dezăpezire va fi mai intensă. Drumurile județene sensibile la înzăpezire sunt cele pe direcția Lipova – Bogdana, Voinești – Pogana, Crețești – Murgeni, Arsura – Duda Epureni, Telejna – Codăești, Crețești – Hoceni.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.