Wed. Aug 4th, 2021

CJ Vaslui a respins plângerea depusă de consilieri PNL

2 min read

Liberalii vor continua demersul în instanță

In ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Judetean Vaslui a fost respinsa plângerea prealablă depusă de consilierii județeni PNL. Prin această plângere consilierii liberali solicitau revocarea hotărârii nr. 168/2020 din 27 octombrie 2020 a CJ Vaslui, prin care s-a dispus organizarea comisiilor de specialitate. După discuții aprinse între consilierii majorității și cei din opoziție s-a supus la vot revocarea HCJ nr. 168/2020. După centralizarea votului, 20 de consilieri au votat împotrivă, 10 pentru și trei s-au abținut. Astfel, plângerea prealabilă depusă de liberali a fost respinsă.
Liviu Iacob, consilier PNL, a spus că plângerea prealabilă ar trebui acceptată și desființată hotărârea Consiliului Județean (CJ) Vaslui prin care s-au constituit cele patru comisii de specialitate.

Ciprian Trifan, consilier PSD și vicepreședintele CJ Vaslui, a precizat că la ședința care a avut loc în luna octombrie a depus un amendament în ceea ce privește algoritmul politic și locurile fiecărui grup de consilieri în comisiile de specialitate.
Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a precizat că în hotărârea respectivă s-a scris ceea ce trebuia să se scrie și a propus consilierilor PSD să respingă plângerea prealabilă a liberalilor. Cât privește intenția liberalilor de a continua în instanță demersul lor, dacă plângerea va fi respinsă, Buzatu a replicat scurt: ”Veți acționa cum doriți”.

Ce prevede plângerea prealabilă?

La data de 27 octombrie 2020, orele 14.00, a fost convocată o şedinţă extraordinară a CJ Vaslui, având un singur punct pe ordinea de zi, respectiv organizarea comisiilor de specialitate ale consiliului judeţean.

”După ora stabilită pentru începerea şedinţei ne-a fost pus pe masă şi un alt proiect de hotărâre, care privea alegerea vicepreşedinţilor consiliului judeţean. Întrucât am considerat că prin depunerea acestui proiect de hotărâre nu s-a respectat legea, am părăsit sala de şedinţe. În lipsa noastră au fost organizate comisiile de specialitate ale consiliului judeţean, însă organizarea lor s-a făcut cu respectarea legii, astfel:

nu au fost respectate dispoziţiile art. 182 cu referire Ia art. 124 alin. (4) din O.U.G. nr, 57/2019, precum şi art. 21 alin. (4) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Judeţean Vaslui, în sensul că aceste comisii nu conţin şi consilieri judeţeni membri PNL în raport de configuraţia politică ce a rezultat din alegeri. Având în vedere aceste aspecte, comisiile sunt incomplete şi nu pot funcţiona în mod legal, motiv pentru care solicităm revocarea hotărârii menţionate şi emiterea unei noi hotărâri, care să respecte dispoziţiile legale”, se precizează în plângerea prealabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.