Tue. Nov 30th, 2021

Patru ambasadori, în vizită la Consiliul Județean Vaslui

2 min read

În cursul diminetii de duminica președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, și vicepreședintele CJ, Ciprian Trifan, au primit vizita a patru ambasadori, un eveniment unic pentru județul Vaslui.
Este vorba despre Excelența Sa Abdullah Zawaei Tahir, Ambasadorul Malaysiei la București, Excelența Sa Iqbal Zafar, Ambasadorul Pakistanului, Excelența Sa Amhar Azeth, Ambasadorul Republicii Indonesia, și Excelența Sa Ali Daud, Ambasadorul Bangladeshului.
Cei patru înalți oaspeți ai municipiului nostru au fost însoțiți de Florin Mihalache, consilier al ministrului Economiei și Vivian Oancea, vicepreședinte al Asociației de Prietenie România-China.
Vizita delegației de ambasadori a fost una de cunoaștere a potențialului agroalimentar și de identificare a unor posibile parteneriate economice din județ.
Principalele teme de discuție au vizat aspecte privind exportul produselor agroalimentare în cele 4 țări, deschiderea acestora pentru produsele din județ, cum ar fi mierea, vinul, carnea de pasăre, vită și oaie, fructele și alte produse agricole.
Cele 4 state reprezintă o populație de nu mai putin de 640 milioane de locuitori, iar înalții oaspeți sunt dispuși să identifice soluții pentru încheierea de parteneriate economice pe multiple planuri si domenii de activitate.
Vizita nu va fi singulară, urmand a exista în viitorul apropiat și alte întâlniri. Deja, Excelența Sa Amhar Azeth a anunțat că până la sfârșitul anului intenționează să primească în Indonesia o delegație de oameni de afaceri din zona Moldovei, inclusiv din județul Vaslui, care să discute cu posibili parteneri din această țară în vederea stabilirii unor parteneriate economice pe termen lung.
Cei 4 ambasadori din Indonesia, Pakistan, Bangladesh și Malaysia au mai vizitat în județul Vaslui o fermă avicolă, un abator de procesare a cărnii și un producător de vinuri, urmând ca cele văzute să fie prezentate mediului de afaceri din cele patru țări asiatice.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.