Tue. Nov 30th, 2021

ACȚIUNI DE PREVENIRE ȘI LIMITARE A INFECTĂRII CU VIRUSUL SARS-COV-2, ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN JUDEȚUL VASLUI

2 min read

Peste 300 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au acționat, în ultimele 48 de ore, la nivel județean, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în contextul pandemiei cu Covid-19.
În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, Inspectoratul de Politie Județean (IPJ) Vaslui, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Vaslui, Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Vaslui și al Poliției Locale, au intensifiat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Au fost derulate 22 de misiuni specifice și acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, piețele, târgurile, restaurantele și terasele, precum și mijloacele destinate transportului de persoane. În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare cu privire la mijloacele de transport în comun pe timpul stării de alertă.
În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate peste 100 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, peste 240 mijloace de transport persoane (dintre care 220 destinate transportului în comun de persoane) și au fost legitimate peste 850 de persoane.
Echipele de control au depistat 225 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020 cu amenzi în cuantum de 31.500 lei.
În acest context, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui reamintesc cetățenilor următoarele recomandări privind conduita socială responsabilă în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 (Covid-19).
Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile prevăzute de legislația în vigoare, precum şi în mijloacele de transport în comun și să nu se expună la riscuri.
Scopul forţelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.
Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.
Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!
Vă amintim de TELVERDE – 0800 800 165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.