Tue. Nov 30th, 2021

ACȚIUNE DERULATĂ DE SERVICIUL DE INVESTIGARE A CRIMINALITĂŢII ECONOMICE VASLUI

2 min read

Zilele trecute, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor şi a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.
În cursul zilei de ieri, 5 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat o acțiune pe raza municipiilor Vaslui, Husi, Bârlad, a orașului Negrești și a comunelor limitrofe. Aceasta a avut ca scop prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.
Acțiunile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și verificarea modului în care sunt respectate prevederile stabilite prin cadrul legislativ aplicabil pe timpul stării de alertă pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 (Covid-19).
Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificați peste 30 de agenți economici și au fost legitimate peste 40 de persoane. Astfel, a fost constatată o infractiune de evaziune fiscală, faptă prevăzută de art. 9, alin. 1, lit. b din Legea 241/2005, existând astfel suspiciunea rezonabilă de omisiune în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor, realizate cu ocazia desfășurării activității de comerț cu amănuntul.
Totodată, au fost aplicate și 13 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 13.500 de lei. Dintre acestea, 11 au fost aplicate potrivit prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 2 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.
Mai mult, a fost confiscată și suma de 1.467 de lei.
Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației, în toate domeniile, în scopul asigurării unui climat optim de ordine, liniște, siguranță și legalitate a mediului de afaceri, cu preponderență în locurile și mediile semnalate cu risc ridicat de comitere a faptelor de evaziune fiscală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.