Tue. Nov 30th, 2021

Silvicultorii vasluieni se pregătesc intens

1 min read

Se vor împăduri și completa circa 100 de hectare

Direcția Silvică Vaslui continuă și în această toamnă campania de împădurire. Silvicultorii vasluieni și-au propus să să împădurească integral 60 de hectare, iar pentru 40 de hectare sunt vizate activități de copletări și refacere a vegetației forestiere. Acțiunea de împădurire va începe în momentul când va pica frunza și puieții intra în repaus vegetativ.
Pentru primăvara acestui an, silvicultorii vasluieni și-au propus un program de împăduriri de 45,1 hectare. La acest program de împăduriri integrale și completări, s-a mai adaugă o suprafață de 410 hectare de regenerări naturale.
Anul trecut s-a realizat un program de împădurire de 65 hectare. La fel ca în anii trecuți, instituția se confruntă cu probleme în ceea ce privește asigurarea forței de muncă pentru lucrările de împădurire.
Dacă ne raportăm la fondul forestier național al județului Vaslui, care la începutul acestui an era de 72.484 hectare, pădurea reprezintă doar 13,6% din teritoriul județului. Spre comparație, la nivel național, procentul acoperit de păduri este de 26,7% din suprafața țării, în timp ce europenii dețin suprafețe forestiere de 32% din teritoriile naționale.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.