Wed. Aug 4th, 2021

Nici un loc liber la secția ATI a spitalului din Bârlad

2 min read

Creștere alarmanta a numărului de pacienți confirmați cu SARS-CoV-2 (Covid-19) în județul Vaslui. Datele raportate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) arată ca în județ au fost testate pozitiv in ultimele 24 de ore un numar de 142 de persoane, față de 39, cu o zi în urmă.
Realitatea este că virusul se propagă cu repeziciune și în județul nostru, pe fondul nerespectării măsurilor de prevenire. La Spitalul Municipal de Urgenta „Elena Beldiman” din Bârlad, singura unitate suport COVID-19 din județ, erau internate ieri 293 de persoane infectate, din care 275 în secții. Dintre acestea, 150 de persoane au forme medii de boală, 59 au forme ușoare iar 5 sunt asimptomatice. Din păcate, 61 au ajuns cu forme severe de boală, iar 18 sunt internate la Terapie Intensivă. Practic, sunt ocupate toate paturile din această secție, situația fiind la limită.
Rata incidenței cumulative a COVID-19, pe 14 zile, a ajuns în județul nostru la 1,93 la 1.000 de locuitori, pe 3 noiembrie, de la 1,56, cât era cu o zi înainte. Nu doar în mediul urban a trecut de 3 rata incidenței cumulative a COVID. Ieri, aceasta era de 3,29 la 1.000 de locuitori în comuna Bălteni, 3,11 în comuna Lunca Banului, 3,26 în comuna Vulturești și 3,99 în comuna Todirești.
Epidemiologii recomandă, în continuare, prudență și respectarea cu strictețe a regulilor impuse. Trendul este unul ascendent iar răcirea vremii ar putea duce la manifestări mai severe ale infecției cu Sars-CoV-2.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.