Wed. Aug 4th, 2021

CNSLR Frăția Vaslui susține impunerea unui salariu minim la nivelul Uniunii Europene

1 min read

Sindicatul CNSLR – Frăția, alături de organizaţiile sindicale din Confederaţia Europeană a Sindicatelor, susține o directivă UE pentru negocieri colective mai puternice și salarii minime mai mari. Comisia Europeană a publicat în data de 28 octombrie 2020 o propunere de directivă privind salariile minime corecte și negocierile colective. Criza Covid a înrăutățit situația pentru lucrători. De când pandemia coronavirus a lovit Europa, aproape 40% dintre lucrătorii din UE spun că o duc mai rău decât înainte de criză.
Creșterea salariilor minime nu este o condiție suficientă. Companiile și comunitățile, precum și economia țării au nevoie ca toți lucratorii să aibă un salariu echitabil pe care să-l cheltuiască pentru a asigura o viață decentă pentru ei și familiile lor. Cea mai bună garanție a salariilor corecte este ca angajatorii să negocieze salariile cu sindicatele. Dovada este clară – țările cu cele mai mici salarii sunt cele cu cel mai mic număr de lucrători acoperiți de negocierile colective.
In plus, salariile minime legale ar trebui să asigure că lucrătorii plătiți la nivelul cel mai de jos au un salariu decent, dar în realitate veniturile sunt prea mici pentru ca o familie să se bucure de o viață decentă.
Salariile minime legale lasă lucrătorii în pericol de sărăcie în cel puțin 17 state membre ale UE.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.