Wed. Aug 4th, 2021

Candidații PSD Vaslui sunt în bloc-starturi

2 min read

Ei pregatesc campania electorala a parlamentarelor

Organizația județeană a PSD, condusă de Dumitru Buzatu, a pregătit deja strategiile pentru campania electorală, care începe în câteva zile. După alegerile locale din 27 septembrie, social-democrații au 60 de primari și conduc Consiliul Județean, deci au șanse mari să obțină un scor electoral bun, la aceste alegeri parlamentare. Pe hârtie, pentru că, în realitate, vom vedea cum vor vota vasluienii duminica, 6 decembrie.
Ținta electorală anunțată de cei de la PSD ar fi de patru deputați și doi senatori, cum s-a întâmplat si în mandatul trecut.
Remarcăm faptul că lista de la Camera Deputaților este deschisă de fostul prefect, Eduard Popica, secondat de Adrian Solomon. Deputatul Solomon a condus, în mandatul care se încheie acum, Comisia de Muncă din Camera Deputaților, deci știe cum funcționează mecanismele parlamentare, mai ales că are ceva mandate de deputat în spate.
Pe o poziție socotită eligibilă, locul al treilea la deputați, îl găsim pe deputatul în funcție, Irinel Stativă, cel care l-a secondat pe Solomon, în ultimii ani, la Comisia de Muncă. Un alt deputat harnic de Vaslui, hușeanul Aurel Căciulă, este și el pe o poziție eligibilă, după cum socotește conducerea PSD. Dacă hușenii vor fi la fel de încrezători în deputatul lor, așa cum au fost și cu primarul Ioan Ciupilan, lucrurile ar putea sta destul de bine.
In ceea ce priveste Senatul, lista este deschisă de Gabriela Crețu, actual senator PSD. Din 2016 încoace senatoarea a deținut funcția de președinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Senat, fiind cea care a dus greul în timpul în care România a deținut Președinția Consiliului Uniunii Europene, primind laude pentru activitatea depusă.
Pe locul al doilea îl găsim pe Valeriu Caragață, loc socotit de unii drept eligibil. A fost viceprimar de Vaslui, până în 2016, după care, timp de 4 ani, a fost administrator public al județului Vaslui. Știe administrație și, dacă va ajunge senator, va fi un real câștig pentru județ.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.