Sun. Jun 20th, 2021

In spitalul Covid-19 de la Bârlad saloanele sunt pline

2 min read

Creste numarul de imbolnaviri si la Vaslui

Județul Vaslui este într-un punct critic in ceea ce priveste îmbolnăvirile cu Covid-19. Doar printr-un efort comun, al tuturor, in privinta respectarii normelor și regulamentelor sanitare vom putea depăși situația delicată în care ne aflăm actualmente cu totii.
Prefectura a făcut cunoscute cifrele din situația epidemiologică de la nivelul județului Vaslui. Conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui situația în județ se prezenta astfel:
4897 de cazuri confirmate cu noul coronavirus:

– 284 de persoane internate în spital:
  270 pe secții
    asimptomatici 6,
    forme ușoare 66,
    forme medii 145,
    forme severe 53 
  14 la ATI;
– 143 de persoane decedate;
– 4.122 de persoane vindecate;
– 348 de persoane pozitive la domiciliu.

Alarmant este faptul că în municipiile Vaslui și Bârlad crește numărul de îmbolnăviri, deși situația este ținută sub control de administrațiile locale.

Conducerea Prefecturii informeaza cetățenii județului că în municipiile în care rata incidenței cumulative a COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3‰ de locuitori, conform datelor primite de la Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, situația este:

în municipiul VASLUI –
  dintr-un total de 12.862 de elevi, un număr de 14 elevi sunt confirmați pozitiv, procentul celor infectați fiind de 0,11 %;
  dintr-un total de 1.579 de cadre didactice, un număr de 7 cadre sunt confirmate pozitiv, procentul celor infectate fiind de 

0,44 %.
în municipiul BÂRLAD –
dintr-un total de 11.579 de elevi, un număr de 20 de elevi sunt confirmați pozitiv, procentul celor infectați fiind de 0,17 %;
dintr-un total de 975 de cadre didactice, un număr de 15 cadre sunt confirmate pozitiv, procentul celor infectate fiind de
1,54 %.
în orașul NEGREȘTI –
dintr-un total de 2.508 elevi, un număr de 3 elevi sunt confirmați pozitiv, procentul celor infectați fiind de 0, 12 %;
dintr-un total de 264 de cadre didactice, un număr de 3 cadre sunt confirmate pozitiv, procentul celor infectate fiind de 1,14 %.
în comuna COSTEȘTI –
dintr-un total de 259 de elevi, niciun elev nu este confirmat pozitiv;
dintr-un total de 30 de cadre didactice, niciun cadru didactic nu este confirmat pozitiv.
Polițiștii continuă să acționeze împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Numai în ultimele 24 de ore, 120 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 46 de polițiști locali au desfășurat 10 acțiuni și misiuni specifice.
S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse în cazul a peste 540 de persoane.
De asemenea, peste 60 de societăți comerciale/ PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.