Thu. Dec 3rd, 2020

Municipiul Vaslui se intretine bine

1 min read

Municipalitatea Vaslui a produs, pe parcursul anului trecut, venituri în valoare de 72,4 milioane lei și a cheltuit 116,9 milioane. Cu toate că a dispus de venituri proprii mai reduse comparativ cu alte reședințe de județ, iar contribuția statului a fost pe măsură, bugetul Vasluiului se remarcă, în comparație cu altele, prin echilibrul cheltuielilor. In acest fel astfel asistența socială este egală cu investițiile, iar învățământul a avut prioritate. In acelasi timp cheltuielile de personal nu au fost iesite din comun și nici cele dedicate evenimentelor culturale, în ciuda abundenței acestora.
In ansamblu, din rândul municipiilor reședință de județ, Vasluiul se remarcă prin suma importantă, cuantificată la venituri, care provine din fondurile europene (2,28 milioane de lei). Orașe de aproximativ aceleași dimensiuni, precum Târgu Jiu sau Slatina, au sume de ordinul zecilor de mii.
Un alt capitol la care municipiul Vaslui iese în evidență, cu atât mai mult cu cât este arhicunoscut pentru sărăcia din aceasta zona este cel al investițiilor proprii: 11,7 milioane de lei. Pentru comparație, în municipii mult mai mari, precum Ploiești, s-au investit sume mult mai mici – 8,65 milioane de lei.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.