Sun. Dec 10th, 2023

Nou succes pentru compozitorul vasluian Marcel Iorga

2 min read

In vremuri de pandemie, care tind să ne îndepărteze tot mai mult unii de alţii, ediţia a 53-a a Festivalului Naţional de Romanţe „Crizantema de aur”, desfaşurat în perioada 23-24 octombrie, la Târgovişte, în condiţii stricte, de distanţare, a învins orice obstacole şi a reuşit să fie chiar o „ediţie de colecţie”.
La acest eveniment minunat compozitorul vasluian Marcel Iorga a avut ocazia sa-si umple sufletul de frumos alaturi de ceilalti participanti! ”Mă bucur nespus că am reuşit să particip şi anul acesta la concursul de creaţie, că împreună cu interpreta Doina Moroşanu am reprezentat cu cinste Vasluiul şi am reuşit să câştigăm premiul special intitulat IZVOARELE ROMANŢEI”, premiu care se acordă pentru cea mai inspirată romanţă în primă audiţie, care a fost creată pentru a celebra izvoarele folclorice ale romanţei.
Sper în vremuri mai bune şi îmi doresc ca în viitorul apropiat să pot prezenta vasluienilor, în cadrul unui spectacol, toate creaţiile mele premiate la Festivalul ”Crizantema de aur”.
Romanţa este muzica divină, romanţa ne uneşte, după cum bine a precizat doamna Alina Mavrodin Vasiliu, directoarea artistică şi sufletul acestui prestigios festival: ,,Romanţa ne uneşte şi, din anul 1968, ne reuneşte, an de an, în Târgovişte, Cetatea Romanţei Româneşti, pe scena celui mai longeviv festival muzical românesc, eveniment de patrimoniu al culturii naţionale”, ne-a declarat cunoscutul compozitor care face cinste de ani buni Vasluiului si vasluienilor.
El a tinut sa mulţumeasca Primăriei Vaslui, domnului primar Vasile Pavăl, care le-a acordat sprijin de fiecare dată pentru a se putea prezenta onorabil la acest eveniment dar şi lui Lucian Valentin Onciu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Vaslui.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.