Sun. Nov 29th, 2020

Gest de mare noblețe a IPS Ignatie, episcopul Husilor

2 min read

Burse în memoria regretatului Episcop Ioachim

Inalt Prea Sfințitul (IPS) Părinte Ignatie, episcopul Hușilor, a venit cu un gest de mare noblete sufleteasca. Episcopia Husilor inaugurează programul de burse pentru elevi de liceu și studenți „Episcopul Ioachim Mareș”.
Programul de burse poartă numele vrednicului de pomenire Episcop Ioachim Mareș, cel prin care Eparhia Hușilor a fost reactivată în anul 1996, ca omagiu adus moștenirii spirituale, culturale și edilitare lăsate tuturor credincioșilor din județul Vaslui.
Bursele acordate în acest program încurajează studiul și performanțele educaționale, ele fiind adresate elevilor și studenților cu rezultate școlare deosebite, cu domiciliul în județul Vaslui.

Centrul Eparhial Huși va scoate la concurs zece burse pentru elevii de liceu, burse a câte 300 lei lunar și cinci burse pentru studenți, a câte 500 lei lunar, pe parcursul întregului an școlar și universitar.
Acest proiect se alătură celorlalte programe de burse sociale sau de studiu: „Brațele Părintești” (100 de beneficiari, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Italiei), „Axios” (20 de beneficiari, în parteneriat cu Asociațiile NEPSIS și AXIOS ale Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale) și „Sfântul Ioan Evanghelistul” (în parteneriat cu Parohia Ortodoxă Română din Cambridge, Marea Britanie), prin care încercăm să venim atât în sprijinul celor aflați în risc de abandon școlar, cât și a celor care au rezultate educaționale deosebite.

Calendarul concursului este următorul:

27 octombrie 2020-13 noiembrie 2020- depunerea dosarelor (direct sau prin poștă la sediul Episcopiei Hușilor: Mun. Huși, Str. Ștefan cel Mare, nr.1, jud. Vaslui, CP 735100)
16 noiembrie 2020-24 noiembrie 2020- selecția dosarelor de către comisia de validare;
25 noiembrie 2020- afișarea rezultatelor finale (pe site-ul episcopiahusilor.ro)

Este anexat, pe site-ul Episcopiei Hușilor, și regulamentul complet al programului de burse și fișa tip de înscriere.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.