Thu. Dec 3rd, 2020

Edilul municipiului avertizeaza!

2 min read

Cei de la PSD Vaslui nu au nici o șansă să-și pună viceprimarii, pentru că alianța dintre PNL și USR a stabilit deja că noua majoritate din Consiliul Local va vota viceprimarii cu care va lucra Vasile Pavăl. Știm că Lucian Braniște (PNL) și Cătălin Mândru (USR) sunt cele două propuneri ale alianței pentru posturile de viceprimari.
Primarul Vasluiului a depus jurământul față de țară și de orașul în fruntea căruia este de 12 ani, lansând și un avertisment pentru cei care vor să blocheze activitatea primăriei.
Edilul a adresat cateva cuvinte in special pentru cei din opozitie, care vor detine o majoritate infima, mai mult dect fragila in noul Consiliu Local.
”Voi da informări pentru tot ceea ce ține de orice proiect, de orice problemă, de orice soluție. Desigur, nu voi fi singur. Voi avea lângă mine un Consiliu Local, pe care îl doresc a fi o echipă adevărată, cu atenția îndreptată spre rezolvarea problemelor acestui oraș și mai puțin de atitudini partinice, neavenite și fără rost.
Voi lupta, fără rezerve, pentru binele orașului. În acest sens, voi insista în transparența oricărei hotărâri, a oricărui vot, pentru ca cetățenii Vasluiului să știe în fiecare clipă cine și de ce este de acord sau nu cu binele real al vasluienilor”, a precizat primarul Pavăl. Este de așteptat, dar nu si benefic ca viitorul Consiliu Local PNL-USR să pună bețe în roate primarului, mai ales că în campania electorală l-au acuzat de toate relele de pe lume. Este, la fel de adevărat, că vasluienii l-au votat masiv pe primar, însă prin consilierii pe care i-au trimis acolo aceștia pot bloca total activitatea primăriei.
S-a întâmplat la Bârlad, în perioada 2016-2020, când primarul Boroș a fost blocat total de consilierii PSD. Se va putea petrece si la Vaslui, în acest mandat al revanșei, cred observatorii politici. Liberalii vor dori să-și ia revanșa pentru 4 ani în care nu au mișcat nici un deget în fața grupului de 17 consilieri PSD-ALDE. Ar fi totusi de preferat să nu se ajunga la acest lucru, pentru că edilul Vasluiului a anunțat deja proiecte de anvergură. Un vot negativ al aliantei PNL-USR ar bloca orașul pentru 4 ani, iar cei care vor avea de pierdut vor fi vasluienii si numai vasluienii.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.