Sun. Nov 29th, 2020

Mesaj alarmant al IPS Ignatie, episcopul Husilor

2 min read

După ce a trecut prin Spitalul Municipal de Urgenta ”Elena Beldiman” din Balad, spital suport-Covid, Episcopul Hușilor, Inalt Prea Sfințitul (IPS) Ignatie s-a hotarat să facă o campanie publică în rândul enoriașilor, prin care să îndemne toți vasluienii la purtarea măștii și respectarea regulilor de distanțare socială.
Într-un mesaj transmis enoriasilor Episcopiei Hușilor IPS Ignatie a cerut tuturor vasluienilor să aibă grijă atât de sănătatea lor, cât și a celor din jur.
Una din datoriile cele mai de preț ale celor care trăiesc conform preceptelor Evangheliei, în viața de zi cu zi, este iubirea față de aproapele, manifestată nu declarativ, ci cât se poate de practic și concret, semnul cel mai evident fiind acum grija pentru sănătatea celuilalt, din aceasta derivând și sănătatea proprie.
Orice creștin autentic se bucură de respectarea libertății religioase și urmează cu responsabilitate recomandările sanitare în vreme de pandemie, fără ca acestea să se afle în conflict cu drepturile fundamentale ale omului.
”Îndemnăm stăruitor ca fiecare să acorde o atenție sporită recomandărilor sanitare de protecție împotriva virusului și a răspândirii lui. Rațiunea principală care stă la baza respectării acestora este dragostea față de aproapele și conștiința faptului că sănătatea este un dar de la Dumnezeu, de care trebuie să avem mare grijă, ceea ce înseamnă mai mult decât orice restricție impusă”, a transmis IPS Ignatie, episcopul Husilor.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.