Sun. Jun 20th, 2021

Mare scandal printre politistii vasluieni

1 min read

Un document cu adevărat exploziv, care va crea multe tensiuni între Poliția Locală și structurile Ministerului de Interne tine in aceste zile capul de afis al evenimentelor din Vaslui. Este vorba despre o lege care completează art. 7, din OUG 43/2020, pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene.
In document se specifica faptul că „se aprobă acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei pe lună, pentru funcționarii publici cu funcție specifică de polițist local din cadrul Poliției Locale, și a 1.000 lei pe lună pentru funcționarii publici cu funcții generale și personal contractual din cadrul Poliției Locale, pe perioada stării de urgență și a stării de alertă, din fondul de salarii al unității angajatoare”.
Se mai prevede că „Stimulentul de risc nu se cuprinde în baza lunară de calcul a contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv contribuției asiguratorii pentru muncă”.
„Suntem nebuni cu toții? Dati stimulente doar la Poliția Locală? Noi, polițiștii și jandarmii, nu suntem cu ei pe teren?”, se întreabă mai mulți angajați MAI din județul Vaslui, după ce au citit acest document.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.