Sun. Jun 20th, 2021

Vasluiul nu va avea nici autostradă și nici drum expres, în următorii ani!

1 min read

România ar putea avea 700 de kilometri noi de autostradă și 300 de kilometri de drum expres în următorii patru ani, având în vedere tronsoanele pe care se lucrează și cele pentru care se va da în curând ordinul de începere a lucrărilor.
Declaratia era facuta zilele trecute de catre ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care dă și exemple. La autostrăzi, ar urma să fie gata lotul 1 și lotul 5 din autostrada Sibiu-Pitești, autostrada Lugoj-Deva, autostrada Transilvania integral, cu excepția tronsonului care cuprinde tunelul Meseș, autostrada A7 Ploiești-Siret, mai puțin loturile Pașcani-Suceava și Suceava-Siret. Deci, Iașul va fi străbătut de autostradă, Suceava și Bacău, la fel, iar Vasluiul rămâne al nimănui. Ministrulsusține că se va lucra pe drumurile expres Craiova-Pitești, Brăila-Galați, Focșani-Brăila și Buzău-Brăila. Zero șanse pentru Vaslui, în următorii 10-20 de ani, să beneficieze de un drum de viteză, deși șefii CNAIR se lăudau, în iulie, cu semnarea contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate al Drumului Expres Tișița – Albița, cunoscut ca „Autostrada Vasluienilor”.
Cu siguranta, vor mai trece vreo cativa ani buni până se va realiza un astfel de drum expres prin județul Vaslui. Un lucru devine cert: Vasluiul este și va fi ocolit total de proiecte de infrastructură mare în următorii ani.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.