Fri. Mar 29th, 2024

Luni se decid candidatii PSD Vaslui pentru alegerile parlamentare

2 min read

Conform unor surse din interiorul PSD Vaslui, luni ar urma să se ia o decizie privind lista de candidaturi a organizației județene, conduse de Dumitru Buzatu. Decizia se va lua de către Comitetul Executiv Național al PSD și este de așteptat să fie unele surprize, mai mari sau mai mici.
Municipiul Huși, care a luat un scor foarte bun la locale, nu are niciun reprezentant eligibil în lista propusă pentru Parlament. Actualul deputat PSD de Vaslui, hușeanul Aurel Căciulă, este abia pe poziția a 4-a, loc care pare să fie neeligibil. Să nu se uite faptul că primarul Ciupilan a spulberat PNL la Huși, atât la primărie, cât și la Consiliul Local, deci PSD Huși ar trebui să aibă o persoană pe poziție eligibilă.
Dacă se va schimba ordinea la Senat, iar Valeriu Caragață, acum primul, trece pe poziția a doua – lucru puțin probabil, pentru că tânărul politician PSD, administrator public al județului este foarte bine vazut, Bârladul ar putea avea trei reprezentanți în poziții eligibile (Edi Popica și Adrian Solomon, la deputați, Gabi Plăcintă, la Senat), în timp ce Vasluiul nu va avea niciun deputat. Acest fapt va stârni multe controverse.
Liderii centrali ai partidului pot decide să trimită pe listele județene anumite persoane cu notorietate, dar care nu prind poziții eligibile în județele sau colegiile în care sunt acum. Asadar, luni va fi o zi decisivă pentru cea mai mare organizație politică a județului, care numără aproape 60 de primari, din totalul de 86.
Eduard Popica, fostul prefect al judetului, va avea rolul de locomotivă a PSD la alegerile parlamentare. Este de așteptat ca organizația să ia unul dintre cele mai bune scoruri electorale din țară.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.