Sun. Oct 25th, 2020

Prima reacție a lui Dumitru Buzatu după scandalul listelor

2 min read

„Sunt interese să nu avem o listă completă”

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a avut o primă reacție la alegerile interne care au avut luni si care au stabilit anumiti câștigători, însă care au creat numeroase nemulțumiri din partea unor „abonați” la aceste liste, care s-au trezit eliminați de votul colegilor. Parlamentarismul are o componentă democratică, participarea la diverse întâlniri internaționale, lucru care necesită cunoașterea unor limbi de circulație internațională. Pe lângă tot ce am spus mai sus, mai sunt și alte criterii care vor conduce în final, săptămâna viitoare, la configurarea listei și la aprobarea acesteia în Comitetul Politic Național.
Cei din PSD incearcă să inainteze o listă de 10-15 persoane la Camera Deputaților și de 4-7 persoane la Senat, nume care vor intra în discuție, vor fi ierarhizate și vor alcătui listele pe care Comitetul Politic Național lle va valida.
Este un proces destul de laborios și care, de foarte multe ori, este pigmentat cu intervenții ale celor care nu doresc să se realizeze o listă completă, de intervenții subtile ale celorlalte partide, ale adversarilor politici. Este un drum presărat cu multe capcane și trebuie să fim foarte atenți, pentru ca, în final, să oferim o listă care să dea satisfacție electoratului, în măsura în care partidul care avansează lista are un program care să pteze interesul majorității populației.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.