Thu. Oct 29th, 2020

O noua editie a Festivalului ”Crizantema de aur”

2 min read

Asa cum ne-a obisnuit in ultimii ani in luna octombrie, luna crizantemelor, compozitorul vasluian Marcel Iorga va participa la Concursul de Creație din cadrul Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței ”CRIZANTEMA DE AUR”, ediția a 53-a, organizat, ca de obicei la Targoviste.
Evenimentul va avea loc in perioada 22-24 octombrie 2020 si este organizat de Primăria și Consiliul Local Municipal Târgovişte, Teatrul „Tony Bulandra” Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Centrul Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgoviște, în colaborare cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi Uniunea Muzicienilor din Moldova, în parteneriat/coproducţie cu alte instituţii de cultură şi mass-media naţionale.
In urma preselecției organizate in luna iunie, la care au fost înscrise 22 romanțe, în primă audiție, juriul de specialitate desemnat de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania a admis 14 romanțe pentru a intra în etapa finală a Concursului de Creație. Melodia ,,Tu esti romanta’’, pe muzica si textul scrise de Marcel Iorga va concura alaturi de piese ale renumitilor compozitori de gen ca Sabin Pautza, Constantin Bardan, Marian Starcea, Mircea Ciugudean la unul din premiile puse la bataie de organizatori. Piesa va fi interpretata de Doina Morosanu.
Prima participare la sectiunea de creatie a Festivalului National de Romante ,,Crizantema de Aur” a fost in anul 2014 cu romanta ,,Minunile toamnei’’, pe un text de George Popovici, interpretata de Doina Morosanu.
Compozitorul Marcel Iorga a fost premiat la sectiunea de creatie a Festivalului National de Romante ,,Crizantema de Aur” a editiilor din anii:
• 2017 – ,,Acest buchet de crizanteme”, text: Carmen Aldea Vlad, interpreta Doina Morosanu
• 2018 – ,,Romanta inelului”, text: Carmen Aldea Vlad, interpreta Daniela Raduica
• 2019 – ,, O rugaciune’’, text:Marian Stere, interpret Iulian Bratu.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.