Sun. Oct 25th, 2020

Inspectorii ITM Vaslui au dat navala asupra crâșmelor și sălilor de păcănele

2 min read

Amenzile, la ordinea zilei

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Vaslui au mers în control pe raza intregului județ pentru a observa in ce conditii respectă angajatorii prevederile legilor în vigoare.
Au fost o serie de acțiuni comune, alături de mai multe instituții de control, care s-au desfășurat în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, fiind vizate în principal locațiile aglomerate: restaurantele, barurile, cluburile, cafenelele, hotelurile, motelurile și pensiunile cu terase, piețele agroalimentare, centrele comerciale și sălile de jocuri din județul Vaslui.
Pe parcursul lunii septembrie în domeniul relațiilor de muncă, la nivelul județului Vaslui au fost efectuate un număr de 95 de controale, la 95 de angajatori. Din cele 95 de controale efectuate, 91 dintre ele au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

Sancțiuni aplicate

a) Sancțiuni pentru munca nedeclarată

În acest context în luna septembrie au fost identificați 9 angajatori care foloseau muncă nedeclarată. Dintre aceștia 8 angajatori foloseau muncă nedeclarată fără încheierea unui contract individual de muncă, 1 angajator nu a transmis contractul individual de muncă în registrul general de evidență al salariaților cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activității. Au fost identificate 10 de persoane care prestau muncă nedeclarată, din care 9 persoane nu aveau încheiate contracte individuale de muncă, 1 persoană nu avea transmis contractul individual de muncă în aplicația informatică REVISAL cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activității iar 2 salariați prestau activitate în afara programului de lucru repartizat în contractele de muncă cu timp parțial. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru munca nedeclarată în luna septembrie fiind de 200.000 lei.

Tot în luna septembrie în domeniul relațiilor de muncă au fost aplicate un numar de 16 de sancțiuni contravenționale, dintre care 12 amenzi, în valoare totala de 220.000 lei precum și 4 avertismente.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.