Thu. Oct 29th, 2020

Nelu Tătaru le da replica pelerinilor nemulțumiți:

1 min read

”Incetati cu protestele si noi avem credința în suflet”

Ministrul Sănătății considera că pelerinii ar trebui să țină cont de faptul că sărbătoarea Sfintei Parascheva are loc într-un context pandemic și că acest an va fi cu totul diferit față de anii precedenți.
Nelu Tătaru a transmis un mesaj pelerinilor aflați la Catedrala Mitropoliei din Iași în care susține că aceștia ar trebuie să se adapteze pelerinajul la pandemie și nu pandemie la pelerinaj.
Ministrul Sănătății a declarat că autoritățile locale vor lua acele măsuri pentru a scădea transmiterea comunitară și a avea un număr mai mic de cazuri.
Mesajul medicului hușean vine după ce, la finele săptămânii trecute, sute de pelerini au protestat în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, acuzând autoritățile că blochează manifestările religioase care urmau să aibă loc la Iași în această perioadă, cu ocazia sărbătorii de Sfanta Parascheva. Protestatarii au invocat faptul că alegerile locale s-au putut organiza la data stabilită și că nu au fost impuse restricții, în timp ce pelerinajul de la Iași a fost anulat.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.