Sun. Oct 25th, 2020

In atentia vasluienilor si nu numai!

2 min read

Incepand din octombrie anul viitor se va intra în Regatul Unit doar cu pașaport

Londra a anunțat că intenționează să nu mai permită accesul cetățenilor din statele Uniunii Europene în baza cărților de identitate, începând din octombrie 2021, aceștia trebuind să aibă la ei pașapoarte pentru a putea intra în Marea Britanie.
Ne așteptăm, în aceste condiții, la un exod masiv al vasluienilor acasă, pentru a-și face pașapoarte, în lunile următoare, mai ales că în Marea Britanie trăiesc și lucrează mii de familii din județul Vaslui, oameni care călătoreau doar cu cartea de identitate, până acum.
Guvernul condus de premierul Boris Johnson a publicat o versiune actualizată a Modelului de administrare a frontierei dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană.
Transportatorii vor avea nevoie de un Permis de acces de tip Kent pentru a trece frontiera. Modelul confirmă măsura potrivit căreia cărțile de identitate din Uniunea Europeană, Spațiul Economic European și Elveția nu vor fi acceptate pentru călătoriile în Marea Britanie, inclusiv pentru șoferi, începând din octombrie 2021.
Accesul cetățenilor din țările Uniunii Europene pe teritoriul Marii Britanii va fi permis doar în baza pașapoartelor începând din octombrie 2021.
Dat fiind că sunt mai puțin de trei luni până la expirarea tranziției post-Brexit, companiile trebuie să se pregătească pentru noile proceduri, indiferent dacă ajung sau nu la un acord cu UE, pentru a putea profita de oportunitățile semnificative care vor apărea.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.