Sat. Oct 31st, 2020

DSP Vaslui și Prefectura au știut de gradul mare de infectări cu Covid-19, dar nu au luat masuri

2 min read

Fara comentarii:

DSP Vaslui și Prefectura au știut de gradul mare de infectări cu Covid-19, dar nu au luat masuri

Prefectura Vaslui, dar și Direcția de Sănătate Publică au știut că situația este critică în cele trei mari orașe ale județului, legat de numărul mare de cazuri de Covid 19, însă nu au suflat o vorbă. Săptămâni întregi, nu o zi-două! Au trimis niște comunicate seci, care ascundeau adevărul, respectiv dezastrul Covid din Vaslui, Bârlad și Huși, rata mare a infectărilor din aceste orașe.
Acest fapt este confirmat de adresa Direcției de Sănătate Publică Vaslui, prin comunicatul oficial prin care au anuntat ca se închid restaurantele, barurile și cafenelele din Vaslui, Bârlad și Huși.
Este vorba de „adresa nr. 17811/ 07.10.2020, înregistrată la Instituția Prefectului – județul Vaslui cu numărul 15849/ 07.10.2020 prin care se aduce la cunoștința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vaslui faptul că rata de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în municipiile Vaslui, Bârlad și Huși din județul Vaslui, în ultimele 14 zile, este mai mare de 1,5 la mia de locuitori”. Vorbim de o formulare din comunicatul oficial al Prefecturii, care ne arată cum s-a trecut totul sub tăcere în aceste săptămâni.
DSP și prefectul Gologan au știut, în ultimele 14 zile, că suntem într-o situație critică, dar ne-au lăsat să ne nenorocim de tot, pentru a emite o hotărâre prin care să închidă alimentația publică?
O complicitate criminală, demonstrată de formularea din comunicatul oficial al Prefecturii: „În perioada 23.09.2020-06.10.2020 rata incidenței cumulative a COVID-19 la 1000 de locuitori pentru municipiul Vaslui este de 1,66, pentru municipiul Bârlad este de 2,49 și pentru municipiul Huși este de 2,63”.
Altfel spus, se știa că mor oameni și tot mai mulți se îmbolnăvesc, dar nu au suflat nicio vorbă despre această rată a îmbolnăvirilor. Încă de pe 23 septembrie. Este cazul ca acele persoane implicate în această situație au de dat explicații vasluienilor, pentru că le-au ascuns adevarul.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.