Tue. Oct 20th, 2020

Conducerea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei uluieste:

2 min read

„Ne cerem iertare la Dumnezeu și la pelerini”

Credincioșii din toate colțurile României, care luau cu asalt Iașul în timpul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva, nu vor mai ajunge la Iași. Decizia luată de Guvern, prin care se interzice pelerinajul religios la Iași, a creat multă nemulțumire și la Vaslui, acolo unde mii de credincioși se pregăteau să plece la Iași, pentru a atinge racla cu moaștele Cuvioasei.
Din capitala Moldovei, conducerea Mitropoliei anunță, cu regret și revoltă abia stăpânită, că deciziile Guvernului vor trebui respectate, iar pelerinii vor trebui să stea acasă, în acest an.
Astăzi, ar fi trebuit să înceapă pelerinajul, însă acest eveniment național va fi extrem de militarizat, ca într-un stat polițienesc. Cei care se vor așeza la coadă vor trece printr-un filtru al poliției, unde le va fi verificat buletinul, pentru a demonstra că au reședința sau domiciliul în Iași. Toți pelerinii vor purta mască, se vor dezinfecta pe mâini la intrarea în catedrală, vor merge în șir indian și vor păstra o distanță de 1,5 metri față de persoana din fața lor. Accesul credincioșilor în lăcașul de cult se va face astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum patru metri pătrați pentru fiecare persoană și o distanță de minimum doi metri între persoane.
În premieră, racla cu moaștele Sfintei Parascheva va fi delimitată, astfel încât pelerinii nu vor avea acces și nu o vor putea atinge.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.