Tue. Oct 27th, 2020

Se vor închide localități din județul Vaslui din cauza Covid-19?

2 min read

Decizia o va lua la prefectul Mircea Gologan

Raed Arafat a anunțat că toate Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, inclusiv cel de la Vaslui, se vor reuni în cel mai scurt timp posibil, pentru a analiza situația îmbolnăvirilor pe fiecare localitate în parte, astfel că se poate decide carantinarea unei anumite localități în care numărul de cazuri este peste limita stabilită de Guvern.
Se va analiza situația din fiecare județ și în localitățile din județul respectiv, în condițiile unei incidențe de 1,5 la mia de locuitori, pe localitatea respectivă. Se poate decide inclusiv purtarea măștii în spații deschise, nu numai în spații închise.
Se pot interzice nunțile și botezurile, închiderea sau sistarea activității restaurantelor, în zonele cu incidență mai mare de 1,5 la mia de locuitori.
Agenții economici care nu respectă măsurile vor fi închiși pe o perioadă de 30 de zile. Mai este și o precizare privind organizarea sărbătorilor religioase, care se vor organiza numai cu participarea persoanelor care sunt din acea comunitate.
Referitor la județul Vaslui este greu de precizat în acest moment dacă vor fi localități care vor intra în carantină.
Situația epidemiologică la nivelul județului Vaslui, conform informațiilor oferite de Direcția de Sănătate Publică Vaslui, se prezintă astfel:
3341 de cazuri confirmate cu noul coronavirus:
306 persoane internate în spital:
292 pe secții
asimptomatici 16
forme ușoare 71
forme medii 167, forme severe 38 )
și 14 la ATI;
89 de persoane decedate;
2361 de persoane vindecate;
460 de persoane pozitive la domiciliu.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.