Tue. Oct 27th, 2020

Mirosuri insuportabile in Vaslui

1 min read

Garda de Mediu a descoperit sursa mirosurilor pestilențiale!

Mii de vasluieni au reclamat situația provocată de mirosurile insuportabile care s-au abătut oraș, încă de la primele ore ale dimineții.
Mai multe echipe ale Gărzii de Mediu județene au inspectat zonele din jurul Vasluiului, descoperând într-un final sursa mirosurilor. Este vorba de grămezi de nămol provenite de la stația de tratare a orașului, puse la uscat încă din luna martie și care au fost împrăștiate pe un câmp al unui fermier din județ, provocând aceste mirosuri îngrozitoare.
Grămada de nămol era situată la Muntenii de Jos, la 2,2 km de cea mai apropiată locuință din oraș, a spus comisarul șef al Gărzii de Mediu, Gabriel Laic. La ora 10.00, comisarii Gărzii de Mediu au dispus sistarea acțiunilor de împrăștiere a nămolului.
Perioada în care se poate fertiliza legal este intervalul martie – octombrie, perioada ocupată în cea mai mare parte de culturi agricole.
S-a dispus sistarea împrăștierii până când condițiile meteorologice vor permite desfășurarea acestei acțiuni cu impact minim asupra calității aerului. Totodată, s-a solicitat conducerii AQUAVAS SA Vaslui identificarea unor terenuri situate la distanțe apreciabile de localități pentru utilizarea namolului, în viitor, ca fertilizant.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.