Tue. Oct 20th, 2020

Peste câteva săptămâni soferii scapă de traficul de coșmar de la Crasna!

1 min read

Vești dintre cele mai bune pentru miile de șoferi care tranzitează Drumul Național 24, pe tronsonul Bârlad-Crasna-Vaslui. În maxim 2 săptămâni de zile mașinile ar putea circula pe noul pod de la Crasna, astfel că actualele cozi de pe podul improvizat vor deveni amintire.
Constructorul ieșean care executa vastele lucrari s-a mișcat foarte bine și, în loc de 9 luni de zile, perioada in care trebuia să fie gata execuția, a promis că va finaliza lucrarea în octombrie, cu trei luni în avans.
Podul de la Crasna traversează pârâul Lohan, iar prin studiul de fezabilitate s-a propus construirea unui pod nou, cu o deschidere de 27 m (lungime totală de 32,10 m), cu suprastructură din grinzi de beton precomprimat. Podul va fi prevăzut cu o lătime a părții carosabile de 7,80 m și două trotuare a câte 1,50 m lățime, fiecare. Sectorul de drum pe care este amplasat obiectivul de investiții face legătura între municipiile Bârlad și Vaslui, fiind și legătura spre București și Iași.
In acest moment circulația pe sectorul de drum mentionat se desfăsoară pe o variantă provizorie, în conditiile în care vechiul pod, construit din grinzi metalice, cu zăbrele, a fost exploatat până în anul 2009.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.