Thu. Oct 29th, 2020

Covid-19 nu iarta: 13 școli și grădinițe și-au închis porțile

2 min read

Facem pasi mari si siguri spre un scenariu infricosator: închiderea totală a multor școli din județul Vaslui! După stoparea orelor la numeroase școli, licee și grădinițe, din ultimele zile, iată că alte câteva zeci de unități școlare se vor închide, din cauza cazurilor de coronavirus.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a analizat propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din județ în vederea aprobării suspendării cursurilor școlare organizate în scenariul nr. 1 și 2 în 53 de clase din 13 unități de învățământ, avizate de Direcția de Sănătate Publică Vaslui și de Inspectoratul Scolar Județean Vaslui. Astfel stand lucrurile, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit în ședință extraordinară, a adoptat Hotărârea numărul 29, prin care se aprobă suspendarea cursurilor școlare din 13 unități de învățământ, în contextul confirmării unor cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 (Covid-19), pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 2 octombrie 2020.
În perioada de suspendare a cursurilor, conducerile celor 13 unități de învățământ vor dispune realizarea următoarelor activități obligatorii:

a) curățenia și aerisirea claselor/ sălilor;
b) dezinfecția curentă și terminală a spațiilor celor 13 unități de învățământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete;
c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toți contacții direcți din cadrul unităților de învățământ ai cazurilor confirmate vor fi izolați/ carantinați la domiciliu.

LISTA UNITĂȚILOR ȘCOLARE ÎNCHISE o aveti in tabelul de mai jos:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.