Tue. Oct 20th, 2020

Propunere-surpriza din partea lui Buzatu, reales președinte la CJ Vaslui: Adresez propunerea celor de la PNL să facem o alianță la județ”

2 min read

Dumitru Buzatu este câștigător al acestor alegeri, la nivel de Consiliu Județean. Așa cum se anticipa, a fost o luptă strânsă la județ, pentru PSD a reușit să obțină, pentru Buzatu, doar 55.000 de voturi, în condițiile în care în alți ani se obțineau 90.000-100.000 de voturi. Marius Arcăleanu a fost în urma sa, însă s-a oprit la 51.500 de voturi, ceea ce înseamnă că Dumitru Buzatu este câștigătorul la județ.
Urmează insa o întrebare-cheie: cum va arăta Consiliul Județean? Conform unor date parțiale, PSD câștigă, la CJ Vaslui, 39%, în timp ce PNL are 35 de procente. ALDE are 9% din voturi, în timp de Pro România a câștigat 5% din voturile electoratului. Surpriză! USR are ceva mai mult de 8 procente, deși multă lume vorbea de 12-15%.
Asadar, cu cine va face Buzatu majoritatea în Consiliul Județean? La o primă vedere, PSD cu ALDE – Dan Marian, vicepreședinte – și cu Pro România pot face majoritatea. Dar, va dori Buzatu să facă alianță și cu Pro România, adică să cedeze ambele mandate de vicepreședinte? Greu de spus, spre imposibil. Probabil, noua configurație a conducerii CJ Vaslui va fi președinte – PSD, vicepreședinți – Ciprian Trifan (PSD) și Dan Marian (ALDE). Este o variantă de lucru, însă pot fi modificări.
La câteva ore de la închiderea urnelor Buzatu aruncă bomba. Vrea să facă alianță cu PNL, „pentru a avea o alianță solidă în județ”.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.