Tue. Oct 27th, 2020

Buzatu a castigat alegerile la Consiliul Judetean

1 min read

Vasile Paval a castigat, din nou, Primaria Vaslui

PSD, cu 59 de primari, este castigatoarea alegerilor din judetul Vaslui. Totusi, ”rosii” au mai pierdut, pe ici pe colo, comune ca Muntenii de Jos sau Codaesti, considerate ”fiefuri” ale PSD-ului, fiind pierdute de data aceasta in fata liberalilor.
Social democratul Dumitru Buzatu este noul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui. Potrivit rezultatelor partiale dupa numararea a aproximativ 97,7 la suta din voturile exprimate, Dumitru Buzatu a obtinut 54.360 voturi, iar Marius Arcaleanu, 51.524. Pe partide procentele sunt urmatoarele: PSD – 38,95%, PNL -35,5%, ALDE – 8,82%, USR – 8,3% si Pro Romania cu 5,03%. PMP nu a reusit sa treaca pragul electoral. Dupa cum se poate observa lupta a fost foarte stransa
PSD a castigat alegerile si si-a adjudecat 59 de primarii. PNL a castigat alegerile in 24 de localitati. La Vaslui, Husi si Murgeni primariile au fost castigate de PSD, iar la Barlad si Negresti de PNL.
In municipiul Vaslui primarul Vasile Paval a castigat cel de-al patrulea mandat, la Husi isi mentine suprematia in functie actualul primar, Ioan Ciupilan (PSD), iar la Murgeni candidatul PSD, Eduard Cazacu, a castigat primul sau mandat la primarie.
PNL detine in continuare primaria in municipiul Barlad, Dumitru Boros (foto 2) castigand din nou. Liberalii au reusit sa obtina functia de primar prin candidatul Petru Cristinel Rusu, in orasul Negresti, condus pana acum de primari din partea PSD.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.