Sat. Oct 31st, 2020

Adrian Porumboiu implineste astazi 70 de ani!!

2 min read

La Mulți Ani, cu sanatate si bucurii, domnule Porumboiu!

Cu 70 de ani în urmă, pe 27 septembrie 1950, se năștea, într-o comună din județul Buzău, Adrian Porumboiu, unul dintre cei mai iubiți și respectați vasluieni, omul care a făcut cunoscut în toată Europa numele Vasluiului.
A absolvit, în anul 1975, Institutul de Științe Economice din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Fost jucător de fotbal, fost arbitru și observator federal, Adrian Porumboiu, de profesie economist, este totodată unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri în domeniul agricol din România, precum și fost finanțator al echipei de fotbal FC Vaslui, formatie de doua ori vicecampioana nationala si fosta finalista a Cupei Romaniei.
Ca fotbalist, a jucat la echipele de juniori și tineret ale formației FC Argeș Pitești, precum și la echipa de seniori de la Viitorul Vaslui, în anii ’70.
Din 1976 se dedică arbitrajului, promovând, gratie ajutorului marelui Nicolae Rainea, treaptă cu treaptă în toate loturile divizionare: în 1980 în lotul C, în 1982 în divizia B, în 1984 în divizia A, pentru ca din 1986 să devină arbitru internațional și purtător al ecusonului FIFA.
Adrian Porumboiu a fost unul dintre cei mai valorosi ”cavaleri ai fluierului” din țara noastră. S-a aflat, timp de 9 ani, pe lista Federatiei Internationale de Fotbal Asociatie (FIFA). A fost, ani de zile, președintele Grupului Racova, grup din care făcea parte și cea mai mare exploatație agricolă privată din România, Comcereal Vaslui.
Cu adevarat cea mai importantă realizare pe plan spotiv pentru județul Vaslui a omului de afaceri și arbitrului internațional FIFA s-a numit FC Vaslui. Un club de fotbal senzațional, care s-a luptat de la egal la egal cu nume mari din fotbalul european, o echipă distrusă de interesele unor personaje obscure.
Din acest colt de pagina va dorim ani mulți cu sanatate, domnule Adrian Porumboiu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.