Tue. Oct 20th, 2020

Poienești, prima comună în care toți elevii au tablete!

2 min read

Realizare de exceptie a primarului comunei Poienești, Nelu Manole Caragață. Ieri, toți cei 250 de copii din clasele I-VIII, elevi ai școlilor din comuna Poienești, au primit tablete gratuite. Edilul spune că toate tabletele beneficiază de internet nelimitat timp de doi ani de zile.
Maria Alina Neculau, directorul coordonator al școlilor din Poienești, a spus că deja o parte dintre elevi au venit cu tabletele la școală și au început să lucreze pe ele. Investiții necesare pentru învățământul comunei Poienești, în condițiile în care primarul Caragață a alocat mai bine de 20% din bugetul comunei numai pentru Educație, în acest mandat.
La ultima rectificare bugetara grădinițele din comună au primit de la Consiliul Local Poienești, prin grija primarului, 30.000 de lei, bani cu care s-a cumpărat parchet, mobilier nou, pentru fiecare copil în parte, vestiare noi dar și rechizite școlare.
Caragață a anunțat că a comandat, o premieră pentru intreg județul, 85 de tablete și pentru copiii de la grădiniță. Tabletele pentru preșcolari ajung în 3 săptămâni.
Prin grija primarului și a directorului coordonator al școlilor din comună, toate unitățile școlare sunt în scenariul verde, semn că se respectă toate reglementările legale. In timp ce comunele din jur sunt déjà pe scenariul galben.
Și o ultimă informatie, pentru profesorii din Poienești: la începutul lunii octombrie vor veni și 19 laptopuri pentru sălile de clasă, pentru situațiile în care elevii nu vor mai veni la școală și se va trece la scenariul galben. Astfel, profesorii vor putea preda direct de la școală, către tabletele copiilor, de pe laptopuri.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.