Tue. Oct 20th, 2020

Oamenii din Lipovat, mândri foc de edilul lor!

2 min read

După o campanie în care adversarii politici au jignit și dezinformat în permanență, primarul PSD al comunei Lipovăț, Valerian Hriscu, este pregătit pentru testul electoral de duminică. Știe că a făcut multe, foarte multe lucruri frumoase, în ultimul mandat, fie dacă ne gândim numai la sala polivalentă de sport, una dintre cele mai frumoase din județ.
Peste 10 km de asfalt, sedii de cămine culturale reabilitate sau construite de la zero, biserici ajutate de Consiliul Local, prin grija primarului, 6 școli și 2 grădinițe, ajutor pentru recalificarea a peste 115 săteni, dotarea școlilor cu mobilier nou, achiziție microbuz școlar, construire toalete în două școli, cabinet medical la Chițoc și farmacie la Lipovăț, parcuri pentru recreere, cinci parcuri pentru copii, în satele componente.
Viitorul arată la fel de bine. Primarul Valerian Hriscu ne-a spus că are în lucru, pentru acest an, alimentări cu apă în satele Fundu Văii și Căpușneni, prin POIM, iluminat public în aceste două sate, cu leduri, extindere gaze naturale în Lipovăț, pe mai multe direcții. Nu sunt uitate nici satele Chițoc și Corbu, pentru că primarul nu se lasă învins de modul în care Guvernul PNL a desființat Fondul de Dezvoltare și Investiții, lăsând în aer un proiect care trebuia să alimenteze cu gaze mai multe sate. Spune că va realiza această lucrare în viitorul mandat, fie prin împrumut, fie printr-un nou proiect. Să mai spunem că sunt în lucru asfaltări în Căpușneni, Fundu Văii, Lipovăț și Corbu?
Hriscu are numai motive de bucurie și de speranță în viitorul mandat, pentru că un primar atât de harnic va fi votat masiv de locuitorii Lipovățului. Mandatul 2020-2024 va însemna asfaltarea completă, pe toate ulițele, a satului Lipovăț, extindere rețele de apă și canalizare în satul reședință, un Cămin Cultural nou și un teatru de vară. Următorul mandat – pe care suntem siguri că îl merită cu vârf și îndesat! – va mai însemna construcția unei piscine, a unui dispensar uman în Lipovăț, terenuri de fotbal cu gazon sintetic în toate satele, cumpărarea a 700 de pubele pentru toată comuna, anveloparea școlilor, construirea de case praznicale.
Valerian Hriscu este la treabă, verifică șantierele, umblă după proiecte în fiecare zi, deși adversarii politici știu că nu vor fi votați și atacă inutil. Oamenii îl apără pe primar și îi pun la punct pe cei care îl atacă. Ne-a surprins plăcut o reacție a unei femei din Lipovăț, la adresa unui contracandidat al primarului.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.