Thu. Oct 29th, 2020

DNA, pe urmele ministrului Tătaru?!?

2 min read

Sunt vizate ajutoarele trimise în R. Moldova, în luna mai!

Curtea de Conturi a României a sesizat Direcția Națională Anticorupție în legătură cu achizițiile de echipamente de protecție făcute de Ministerul Sănătății de la compania de stat Unifarm pentru materialele sanitare destinate Republicii Moldova.
Este vorba de o hotărâre emisă de Plenul Curții de Conturi, în data de 8 septembrie 2020, document prin care au fost „sesizate organele de urmărire penală competente, respectiv Direcția Națională Anticorupție, în vederea demarării procedurilor prealabile de urmărire penală”. Sesizarea Direcției Naționale Anticorupție are la bază raportul de control al Curții de Conturi nr. 938/2.07.2020, raport rezultat în urma controlului efectuat la Ministerul Sănătății. Pe 2 iulie 2020, inspectorii Curții de Conturi au finalizat raportul de control nr.938, prin care au scos la iveală jaful făcut în numele pandemiei de coronavirus. Guvernul a alocat din fondul de rezervă o sumă 16,5 milioane lei pentru ca Ministerul Sănătății să achiziționeze echipamente medicale de protecție pentru a fi distribuite gratuit Republicii Moldova.
Convoiul România pentru Republica Moldova
Ministerul nu ar fi monitorizat derularea contractului de achiziție pentru ajutorul umanitar către Republica Moldova, astfel că Adrian Ionel, directorul companiei Unifarm în acea perioadă, a cumpărat echipamente medicale de protecție la prețuri supraestimate pe care le-a revândut ministerului cu un adaos comercial de 71%, deși adaosul comercial mediu practicat de Unifarm era în medie de 12,9%.
Va ajunge verificarea DNA până la ușa ministrului Sănătății? Probabil că da, iar acesta, dar și persoanele din jurul său care erau în acea perioadă în conducerea Unifarm ar cam trebui să dea niște explicatii la întrebările anchetatorilor.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.