Sat. Oct 31st, 2020

Primii doi câștigători ai localelor, aproape stiuti?!?

2 min read

Doar cinci zile au mai ramas până la deschiderea secțiilor de votare și au început să circule diverse cifre din sondajele partidelor implicate în campania electorală. Toată lumea se întreabă, și e firesc până la urmă: cine va câștiga la Consiliul Județean? Cine va câștiga fotoliul la Primăria Vaslui? Cine va câștiga Primăria Bârlad?
Unele partide susțin că au deja răspunsul, pe baza sondajelor proprii. Dumitru Buzatu ar fi creditat de aceste sondaje cu un procent de 32-35% la șefia Consiliului Județean, cu 10 procente în fața lui Marius Arcăleanu, de la PNL, deci ar putea fi viitorul președinte de Consiliu Județean.
La Primăria Vaslui Vasile Pavăl ar putea fi votat de peste 50% dintre locuitorii municipiului reședință spun aceleași sondaje. Sunt doar estimări iar lucrurile se pot schimba, este adevărat, la fel cum sunt multe întrebări legate de multe alte primării.
Marea dilemă, la nivel de județ ar fi legată de componența viitorului Consiliu Judetean. O estimare a unui partid arată că PSD ar obține 37-40% dintre voturi, ALDE – 10%, PNL – 30-32%, iar USR 10-12%. Există și un calcul făcut de unii politicieni locali, în care președinte de Consiliu Județean ar fi Dumitru Buzatu, iar majoritatea din Consiliul Județean deținută de PNL-USR, la fel de bine cum există și varianta alianței PSD-ALDE, caz în care ALDE va avea un vicepreședinte.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.