Thu. Oct 29th, 2020

Buzatu raspunde acuzelor la adresa sa

3 min read

Ne pace sau nu Dumitru Buzatu este, de departe, cel mai cunoscut politician al județului. Acesta se afla în fața unui nou test electoral, poate cel mai greu din prodigioasa si indelungata sa cariera politică. După 30 de ani de administrație locala și politică, Buzatu vrea să mai prindă un mandat de președinte la județ, mai ales că are câteva proiecte extrem de interesante.
In cei 30 de ani de activitate imaginea politicianului Buzatu, a omului de administrație Dumitru Buzatu, s-a mai erodat, așa cum era si normal, de altfel. Unii vasluieni îl critică, alții îl acceptă așa cum este. Și unii și-ar dori ca președintele in functie al CJ Vaslui să continue cu un nou mandat.
Care vor fi rezultatele alegerilor locale din 27 septembrie, cine va ieși președinte la judet nimeni nu are cum sa știe.
Buzatu crede că o campanie electorală este un moment în care fiecare dintre competitori nu încearcă să-l lămurească pe celălalt, ci încearcă să discute cu alegătorii, să le spună cum văd ei viața comunităților, să spună în ce cred ei și care este prioritatea lucrărilor care trebuiesc efectuate și, mai departe, o grămadă de lucruri care se referă cu adevărat la crearea unui mod de viață decent în comunitățile noastre.
Din ceea ce se vede, din ceea ce se întâmplă în puținele dialoguri directe dintre candidați lucrurile nu arată deloc așa cum gândesc. Buzatu spune ca nu vrea să lămureasca nici un candidat liberal sau de la alt partid, pur și simplu a discutat cu oamenii, cu cetățenii. Are convingerea ca îi este ceva mai ușor, pentru că a fost timp de 30 de ani în viața politică a județului nostru și este cunoscut de multă lume.
Sustine ca nu a fost implicat niciodată într-o cercetare penală care să se finalizeze cu trimiterea în judecată.
Buzatu spune ca niciodata nu a etalat realizările sale. Zice că a acționat cu modestie, cu discretie, pentru că e vorba de o atitudine care trebuie să caracterizeze administrația publică locală. Să dai satisfacție oamenilor, să te duci acolo unde lucrurile sunt terminate, să nu te împopoțonezi cu merite pe care, uneori, nu le ai.
Presedintele CJ Vaslui sustine ca acesta a fost programul sau dintotdeauna și crede că acum, când se ajunge în fața electoratului, oamenii vor judeca pe fiecare dintre cei care se vor prezenta în fața lor și cum vor decide așa să fie pe viitor.
Totodata, el spune ca a-i împiedica pe unii sau altii să-și facă programul este o idee absurdă, pentru că acele lucrări sunt pentru comunitate. Ele sunt în beneficiul comunităților și dacă îi împiedici să realizeze aceste lucrări pe unii reprezentanți ai administrației locale nimeni nu te va lăuda. Dimpotrivă, dacă manifești un sentiment pronunțat de unitate atunci sigur vei beneficia de aprecierea oamenilor.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.