Thu. Jan 28th, 2021

Discurs despre starea Uniunii Europene

1 min read

Mâine, 16 septembrie, începând cu orele 10.00, Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va susține primul său discurs despre Starea Uniunii Europene, în plenul Parlamentului European. Discursul va fi urmat de o dezbatere în plen cu membrii Parlamentului European.
În fiecare an, în luna septembrie, președintele Comisiei Europene rostește în fața Parlamentului European un discurs privind starea Uniunii, în care face un bilanț al realizărilor din ultimul an și prezintă prioritățile pentru anul următor. De asemenea, expune soluțiile Comisiei la cele mai presante provocări cu care se confruntă Uniunea Europeană și idei pentru conturarea viitorului UE.
Având în vedere situația neprevăzută provocată de pandemia de COVID-19, Comisia Europeană a fost nevoită să-și adapteze programul și prioritățile, respectând în același timp principiile și aspirațiile definite în orientările politice de acum un an.
Considerat unul dintre cele mai importante evenimente politice europene ale anului, vă invităm să urmăriți discursul live, pe pagina de Facebook a Centrului Europe Direct Vaslui: https://www.facebook.com/EuropeDirectVaslui/ , în măsura disponibilității.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.