Wed. Nov 25th, 2020

Noi echipamente pentru Blocul Operator al SJU Vaslui

1 min read

În urmă cu câteva zile, Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui a solicitat către CJ Vaslui suplimentarea bugetului pe acest an cu suma de 480.000 lei.
Instituția urmează să se doteze cu două truse endoscopie urologică, în valoare totală de 400.000 lei, pentru Blocul Operator-Urologic, și să facă achiziția unui autoturism de transport medicamente, în valoare de 80.000 lei.
La această dată, Farmacia nr. 3 care deservește Spitalul nr. 2 Vaslui nu îndeplinește condițiile sanitare impuse de legislația în domeniu, ceea ce obligă SJU Vaslui să o închidă.
Având în vedere acest aspect, instituția este obligată să transporte medicamentele pentru pacienții de la Secțiile Psihiatrie și Boli infecțioase de la Farmacia nr. 1, care deservește Pavilionul Central al SJU Vaslui.
Transportul medicamentelor se poate face doar cu un mijloc de transport autorizat de Directia de Sanatate Publica, dotat cu sistem de răcire. Întrucât SJU Vaslui nu dispune de un asemenea mijloc de transport, s-a solicitat alocarea, din venituri proprii, a sumei de 80.000 lei în vederea achiziției unui autoturism transport medicamente. Conducerea CJ Vaslui va depune o solicitare în acest sens către consilierii județeni.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.