Fri. Dec 4th, 2020

Episcopul Ignatie lovește în clasa politică

1 min read

Duminică, Inalt Prea Sfințitul (IPS) Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit slujba de sfințire a bisericii noi, cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Nicolae” din localitatea Borodești, filie a Parohiei Pochidia, Protopopiatul Bârlad.
În omilia rostită după citirea Sfintei Evanghelii, Ierarhul Hușilor a explicat pilda lucrătorilor cei răi, evidențiind îndelunga răbdare pe care o manifestă Dumnezeu față de noi:
Părintele Episcop Ignatie a afirmat că, din punct de vedere spiritual, autoritatea nu se impune, ci decurge din dragoste:
Episcopul a mentionat ca autoritatea care se impune, care folosește puterea, este o autoritate degradată, imorală și abuzivă.
Din punct de vedere duhovnicesc, autoritatea niciodată nu se impune. Dumnezeu vrea ca această autoritate să Îi fie respectată. Autoritatea decurge din dragostea pe care o avem față de cel de lângă noi.
”Când iubim pe cineva foarte mult, suntem atenți la tot ceea ce ne vorbește. Nu intrăm în polemică cu el. Avem disponibilitatea de a primi tot ceea ce ne spune. Recunoaștem autoritatea lui față de noi, autoritate care decurge din dragoste.
Autoritatea decurge din dragoste. Acest lucru l-a cerut stăpânul viei. Lucrătorii s-au dovedit a fi nevrednici pentru că ei au vrut să îi ia stăpânului inclusiv calitatea de proprietar”, a transmis IPS Ignatie, episcopul Husilor.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.