Sat. Jan 16th, 2021

IPS Ignatie, episcopul Husilor:

2 min read

„Nu vei dormi liniștit, când calomniezi și batjocorești un om nevinovat”

Ieri, Inalt Prea Sfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a săvârșit slujba de sfințire a bisericii din localitatea Miclești, Parohia Țifu, Protopopiatul Bârlad.
Din soborul slujitorilor a făcut parte și părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi.
După slujba de târnosire a bisericii, a urmat Sfânta Liturghie oficiată în apropierea lacașului de cult.
În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Ierarhul Hușilor a explicat pasajul evanghelic (Matei 22, 15-22) ce redă convorbirea Mântuitorului Hristos cu fariseii și cărturarii care Îl ispiteau dacă să plătească dajdie (tribut) Cezarului sau nu.
Acest mod de abordare este unul pe care îl regăsim, cu foarte multă pregnanță, și în viața noastră de zi cu zi. Când cineva vrea să ne compromită, fiind un om viclean, mai întâi ne laudă, ne ridică în slăvi.
Totodată, Părintele Episcop Ignatie a asemănat comportamentul ipocrit al fariseilor cu ceea ce se întâmplă în prezent, din pacate, în relațiile dintre oameni.
Totodata, in semn de prețuire pentru sprijinirea lucrărilor de restaurare a bisericii din localitatea Miclești, Ierarhul Hușilor a hirotesit întru iconom pe părintele Marius Eduard Parpalea, de la Parohia Ghermănești, Protopopiatul Bârlad, cel care a suplinit și parohia Țifu, și a oferit distincții de vrednicie enoriașilor care s-au implicat în edificarea sfântului lacaș.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.