Sat. Sep 25th, 2021

Trei ani de când IPS Ignatie conduce Eparhia Hușilor

2 min read

Peste circa o lună se vor sărbători trei ani de când destinele sutelor de mii de credincioși vasluieni sunt conduse, cu credință și frică de Dumnezeu, de Inalt Prea Preasfințitul Părinte Ignatie. Un înalt prelat ardelean, la origine, care a ajuns la Vaslui într-un moment greu, de cumpănă, pentru Eparhie. Diplomația și credința Episcopului Ignatie a mutat munții, așa cum se spune în popor, pentru că, după o perioadă bizară cu Corneliu Onilă în fruntea Eparhiei, la Huși a ajuns un om sfânt, umil și plin de bunătate.
”La modul cât se poate de sincer, după 3 ani de slujire, pot să spun că am întâlnit aici oameni care își trăiesc atât de frumos credința, atât de natural, atât de firesc. Într-un moment în care sunt contestate valorile credinței, am găsit la Vaslui oameni care se raportează la credință”, spune Episcopul Hușilor.
O coincidență fericită a făcut ca IPS Ignatie să ajungă în fruntea Eparhiei Hușilor.
„Vorbind despre Episcopia Hușilor, vă mărturisesc că nu știam nimic. Era zona pe care nu o aveam în orizontul minții mele. Sigur, știam unde este pe hartă Vasluiul, dar nu știam prea multe lucruri despre vasluieni. Imediat după ce am fost ales episcop de Huși, în 5 octombrie 2017, m-am întors în Irlanda și am spus că trebuie să-mi fac cuvântul de întronizare. O zonă care are o istorie incredibilă, iar când am intrat să văd istoria Episcopia Hușilor, pe internet, am avut o revelație, spre uimirea mea, că aici sunt moaștele Sfintei Mare Mucenițe Chiriachi, a cărei zi de prăznuire coincide cu ziua mea de naștere. Deci, mi-am spus că Sfânta Mare Muceniță Chiriachi a rânduit să ajung aici, în fruntea Episcopiei Hușilor”, a adaugat IPS Ignatie, episcopul Husilor.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.