Mon. Sep 21st, 2020

Oameni de toata isprava

3 min read

Persoane de toata lauda, cu o coloana vertebrala puternica nu gasesti chiar la la tot pasul. Este totusi cazul tanarului de doar 29 de ani, Dan Laurian Brezianu. Născut la 9 octombrie 1991, acesta este inginer in cadrul Primariei Muntenii de Sus. După finalizarea liceului (profil matematică-informatică) a urmat, cu entuziasm, cursurile Facultății de Construcții și Instalații din cadrul Universității Tehnice Gheorghe Asachi Iași, obținând în anul 2014 diploma de inginer. În același an a început să lucreze în administrația publică locală, fiind încadrat în cadrul Primăriei comunei Muntenii de Sus ca și Inspector (urbanism și amenajarea teritoriu), delegat Șef Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență și pentru o scurtă perioadă Referent (operator măsurători).
”În anul 2016, după alegerile locale, am avut onoarea de a deveni Consilierul personal al primarului comunei Muntenii de Sus, funcție deținută și în prezent. Aceast mandat a fost încununat de o mulțime de proiecte depuse, finanțate, executate și recepționate în domeniul infrastructurii, sănătății, educației și sportului. De asemenea, în același an am preluat și funcția de Inspector achiziții publice în cadrul Primăriei comunei Muntenii de Sus, fiind implicat direct în realizarea tuturor obiectivelor de investiție.
Anul 2016 a reprezentat și începutul carieriei mele politice, candidând pentru un post de consilier local în Consiliul Local Văleni, la doar de 24 ani devenind unul dintre cei mai tineri consilieri locali din România”, spune, pentru inceput Dan Laurian Brezianu.
Experiența din administrația publică l-a ajutat enorm în a îndeplini mandatul de consilier local, fiind capabil de a susține și completa proiectele de hotărâre utile comunei Văleni dar și de a amenda derapajele executivului.
A inițiat proiecte de hotărâre, a discutat cu toți cetățeni comunei Văleni, care l-au contactat pentru a îi sfătui și ajuta în diferite probleme, însă după acest mandat poate spune că mândru este cu adevarat de faptul că elevii din comună primesc burse sociale, de studiu și de merit datorită unui proiect de hotărâre pe care l-a inițiat, susținut și aprobat.
De la finalizarea facultății și până în prezent a continuat să studieze, urmând diferite cursuri de specializare: șef serviciu voluntar pentru situații de urgență, urbanism și amenajarea teritoriului, achiziții publice, manager de proiect (fonduri europene).
”În anul 2019 mi-am susținut lucrarea de disertație în cadrul Masterului Materiale și Produse Performante pentru Construcții al Facultății de Construcții și Instalații Iași.
De asemenea, sunt administratorul unei societăți comerciale având ca profil de activitate servicii de inginerie, consultanță și asistență tehnică în construcții.
Am ales împreună cu familia mea să lucrăm acasă, să ne implicăm în comunitate și să realizăm lucruri frumoase, eu ca inginer, soția mea ca medic stomatolog”, a adaugat Dan Laurian Brezianu.
Acesta si-a depus recent candidatura la functia de primar al comunei Valeni, din partea Pro Romania. In cazul in care va fi ales, ar fi, cu siguranta, printre cei mai tineri primari din tara.

”Acest material a fost comandat de partidul PRO Romania, cod unic de identificare mandatar financiar coordonator 21200010”

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.