Sat. Sep 25th, 2021

Neculai Moraru, primarul de Falciu

2 min read

Un gospodar despre care s-a auzit și în Republica Moldova!

Neculai Moraru, primarul de la Fălciu, este un nume cunoscut între primarii din județul Vaslui. Are în spate multe mandate, realizări foarte multe și, de câțiva ani, este președintele Asociației Comunelor din România, filiala Vaslui.
Tot de câțiva ani, de primarul de la Fălciu se vorbește și peste Prut, acolo unde mai multe comune au relații de prietenie și colaborare cu Fălciul, cu rezultate foarte bune. Dar, cel mai important lucru, primarul acestei comune a investit mult suflet în ceea ce înseamnă viitorul comunei, adică elevii Fălciului, iar rezultatele sunt remarcabile. Numai în acest moment, sunt în derulare sau aproape de finalizare proiecte pe învățământ de aproape 2,5 milioane de euro, printre cele mai mari sume din județ.
Edilul comunei Fălciu dă și o veste foarte bună pentru micuții care vor păși în grădinița din satul reședință.
”Avem grădinița din Fălciu in care, pe 14 septembrie, când începe școala, cei mici vor începe într-un local nou, o grădiniță de 500.000 de euro. Vor fi patru săli de clasă, cu sală de spectacole pentru cei mici, cu sală de primiri, bucătărie, condiții de refrigerare a produselor, centrală proprie, grupuri sanitare moderne. Părinții abia așteaptă să aducă copiii, să vadă ceea ce este în interior, mai ales că va fi o grădiniță ca în Europa, cu sistem de alarmare și tot ce este nevoie”, spune primarul de Falciu.
Pe copiii de la Bozia și Odaia Bursucani îi vor aduce cu microbuzele la această grădiniță, cu care se mândresc deja.
Cei de la primarie au scos la licitație liceul tehnologic, cu 9 săli de clasă, prin Programul Operațional Regional. Este vorba de proiectare și execuție, în verificare la ANAF, după care va intra în procesul de licitație, o investiție de 1 milion de euro, construcție nouă, cu săli de clasă, laboratoare, bibliotecă. Se speră ca, la final, când lucrarea va fi gata, toți copiii din clasele I-XII să învețe într-un singur schimb, să nu mai fie probleme cu decalarea orelor.
Date fiind investițiile promovate, Neculai Moraru va avea prima șansă pentru un nou mandat, considera multi dintre localnici.

Dorelian David

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes and modify by Boghiu Marius.